Menu

Reseptit testiin


Kauppaan ei ole enää pakko mennä

Erilaiset ruokaohjelmat antavat sekä ideoita uusiin resepteihin että mielenkiintoa kokeilla uusia makuja. Ennen internetiä ja supernopeilla yhteyksillä varustettujen puhelimien ja tablettien maailmaa, joutuivat innokkaimmat kokit istumaan näiden tv-ohjelmien ääressä katsoen ja tehden muistiinpanoja jokaisesta reseptin eri vaiheesta sekä ainesosista, joita kyseiseen herkkuun tarvittiin.

Nykyajan ruokasovellukset antavat jokaiselle kotikokille mahdollisuuden kokeilla uutta vaikka joka ikinen päivä. Alkajaisiksi, reseptin voi etsiä suosituilta nettisivuilta tai sovelluksista, jonne jokainen voi lisätä myös oman mestariannoksensa reseptin. Myös videot ja kuvat antavat kotikokkaajille erinomaista apua suoraan keittiöön.

Tämän lisäksi jokaisen käsillä on lista erilaisia palveluita, joiden avulla ruokaa voidaan toimittaa suoraan kotiin. Ravintoloiden valmiit annokset ovat tietenkin todellisten kotikokkien viimeinen vaihtoehto. Ruuan kotiinkuljetuksella on monta eri muotoa, eikä sillä tarkoiteta vain valmiiden annoksien kuljetusta. Lukuisat eri kauppaketjut ovat nimittäin ottaneet käyttöön erityisen kauppakassipalvelun, jonka avulla asiakas voi käydä ruokaostoksilla, vaikka kotisohvalla. Tarvittavat ainesosat löytyvät näin satavarmasti, eikä harhaantumisen tai tietyn raaka-aineen unohtamisen riski ole laisinkaan niin suuri, kuin oikeasti kaupassa käydessä. Uutta reseptiä varten tarvittavat ainesosat eivät usein ole tuttuja ja turvallisia ainesosia, ja tämän vuoksi uusien reseptien toteuttaminen ruokakassipalvelun avulla on ehdottoman suositeltavaa. Tietokoneella, tabletilla tai puhelimella kaupan valikoimaa saa selata kaikessa rauhassa ja näin myös varmistuu, että kaikki ostokset saadaan varmasti kasaan.

Itsensä toteuttaminen vailla vertaa

Kaupassa käyminen ei ole yleensä kovinkaan suuri vaiva. Kauppakassipalvelun käyttäminen on kuitenkin monelle suuri arjen helpotus. Sovelluksen avulla voi välttää monet unohdukset sekä ruuhkat ja jonottamiset. Säästetyn ajan lisäksi kauppakassipalvelu säästää kilometrejä, joita varten monilla ei ole edes omaa autoa käytettävissään.

Tämä käyttäjäystävällinen ostotyyli on vakiintumassa myös Suomeen, ja palvelulle löytyy jo paljon erilaisia käyttäjiä. Asiakaskunta ei rajoitu pelkästään vanhuksiin tai liikuntarajoitteisiin, sillä palvelua käyttävät myös sellaiset kuluttajat, jotka haluavat helpottaa arkea. Kauppakassille kertyy kotiin kannettuna tietenkin muutaman euron lisämaksu, mutta tuon summan säästää jo helposti esimerkiksi polttoaineen tai ajan muodossa. Tämä palvelu antaa myös kotikokeille mahdollisuuden valmistautua ruuanlaittoon, joka on yksi tärkeimmistä tehtävistä koko prosessin aikana.