Menu

Puhelimen hyöty


Puhelinsovellukset ovat paljon enemmänkin kuin pelkkää peliä ja viidettä. Lukuisat ravintolat ovat ottaneet ilon irti uudesta teknologiasta, ja antavat asiakkailleen nyt mahdollisuuden niin tilata kuin maksaakin ostoksensa puhelimen kautta.

Maksaminen puhelimen avulla

Aina ennen kuin turvautuu puhelimeen maksutavaksi, kannattaa varmistua, mitkä ravintolat tukevat puhelimella maksamisen riemua. MobilePay on jo vakiintunut käytäntö, ja löytyykin useimmista ravintoloista läpi Suomen. Kuitenkin eksoottisemmat, kuten bitcoin tai Siirto -maksut ovat vielä tuloillaan, ja vain kourallinen erilaisia ravintoloita hyväksyy näitä maksutapoja.

Verkkopankki on monille älypuhelimien käyttäjille tuttu sovellus. Nämä pankit pitävät jo itsessään mahdollisuuden maksaa puhelimella ostoksensa. Tämän lisäksi monilla ravintoloilla on oma sovelluksensa. Oman lempiruokapaikan sovellukseen maksutavat on helposti tallennettavissa, jolloin esimerkiksi kortilla maksamiseen tarvitaan vain kolminumeroinen varmennuskoodi. Kortilla maksaminen on vaivatonta – myös sovelluksessa. Maksaminen luonnistuu myös paikan päällä, tai kotiinkuljetuksen yhteydessä.

Ruokasovellukset

Halusitpa sitten tilata ruokaa kotiisi tai varata parhaimman paikan lempiravitolastasi, kaikkeen löytyy sovellus. Mikäli puhelimen kaupasta ei löydy ravintolan omaa sovellusta, kannattaa perehtyä hakukoneen avulla asiaan tarkemmin. On nimittäin paljon sivustoja, sekä sovelluksia, jotka palvelevat useampaa ravintolaa ja ravintolaketjua yhtä aikaa. Yhden sovellukset tai sivuston avulla on siis mahdollista selata ruokavaihtoehtoja useammasta eri paikasta. Tämän kaltaisia sovelluksia on muun muassa Pizza-Online, josta voit selata sijaintisi perusteella kaikki pizzeriavaihtoehdot alueellasi. Lyömätön apu mobiilisovelluksissa on niiden paikantamisen hyödyntäminen.

Vieraassakin kaupassa lempiruoka löytyy helposti ja vaivattomasti muutamalla klikkauksella. Erityisesti lomakohteissa tämä on otettu paremmin kuin hyvin huomioon. Harvaan asutussa Suomen maassakin ravintolat hyödyntävät tätä, mutta käyttäjän on huolehdittava, että oma paikannus antaa luvan ottaa ravintoloita mukaan listaukseen hieman pidemmänkin matkan päästä.

Mikäli ravintola ei ole osa yhtäkään sovellusta, on ruokalistaa ja yhteystietoja kuitenkin mahdollista selata puhelimella. Nykypäivän ravintoloista vain hyvin harva ei ole sosiaalisessa mediassa.

Sosiaalinen media on joka tapauksessa helpoin tapa markkinoida ravintolaa, eikä se maksa yhtikäs mitään ravintolan pitäjälle. Sosiaalisen median kautta pääsee parhaiten kiinni ravintolan sijaintiin, tyyliin, ruokalistaan ja herkkuihin. Yhteystiedot ovat aina helposti löydettävissä, vain muutaman klikkauksen päässä.